dimarts, 18 de setembre del 2018

14N VAGA GENERAL A L'ENSENYAMENT

CRIDA A L'AFILIACIÓ    vaga general, tota la informació.

La cimera social, de la qual forma part la UGT ha convocat la vaga general de demà,14 de novembre, sota el lema "Ens deixen sense futur, hi ha culpables, hi ha solucions", perquè les retallades de drets civils, socials, econòmics, polítics, sanitaris, educatius, d'igualtat entre dones i homes, d'autonomia de les persones, etc. que estan duent a terme els nostres governs mereix una resposta general i contundent.


La pèrdua de drets i les retallades està afectant brutalment al conjunt de la ciutadania. Cada dia contemplem majors nombres de persones sense feina, famílies més empobrides, joves que no troben la primera feina ..., xocant amb les polítiques d'ajust d'un govern que només respon a les exigències que li imposa Europa. Una Europa que no dóna una resposta social la crisi econòmica i que acaba amb les conquestes socials i democràtiques que ens havíem dotat.

Ens deixen sense futur. Les polítiques de retallada estan conduint al nostre país a un procés de recessió econòmica i de regressió social sense precedents en els últims quaranta anys, que amenaça amb soscavar les bases d'alguns pilars essencials de la nostra convivència democràtica i del desenvolupament del nostre benestar social. Els ciutadans no podem seguir admetent que les polítiques d'ajust acabin amb el nostre futur.

En l'educació, com qualsevol altre sector del nostre sistema social i productiu, tampoc s'ha lliurat de la crisi. Els centres d'ensenyament i les universitats estan veient com es deterioren les condicions en que es presta el servei a la població, com s'augmenta l'horari lectiu del professorat i empitjoren les seves condicions laborals i disminueixen les seves retribucions, com disminueixen els recursos per l'atenció a la diversitat, a la docència i a la investigació , com s'incrementen les ràtios en tots els nivells , com disminueixen les plantilles, com es rebaixen les beques i ajudes ... En resum, creixen les obligacions dels treballadors i treballadores de l'ensenyament mentre disminueix el seu poder adquisitiu. Mentrestant, assistim a unes polítiques educatives que van cap a un model que afavoreix un determinat tipus d'ensenyament, que oblida la importància d'una educació en valors defensora de la igualtat, l'equitat i la instauració d'un sistema educatiu de qualitat per a tothom.

El sector educatiu sap que amb les disculpes de la crisi econòmica i financera, el govern està acabant amb el futur de l'educació de qualitat i en equitat per a tothom. A més, no és admissible que el Ministre d'Educació, estigui obcecat a tirar endavant una llei-la LOMCE-, sense cap negociació, que no és més que una reforma ideològica i partidista de l'ensenyament, disfressada de reforma necessària, que atempta contra la qualitat, equitat i igualtat d'oportunitats i contra l'ocupació. Estem davant d'una llei innecessària i ineficaç que no resoldrà els problemes de l'educació del nostre país i que, per contra, ens retrotreu a temps passats.

El professorat i els treballadors del sector educatiu de tots els sectors ha de saber que la millor defensa dels seus drets és la protesta unànime contra tota política que minvi els seus salaris, les seves condicions laborals, les seves prestacions sanitàries, la seva protecció social, la seva ocupació...

Sabem l'esforç que faran els treballadors i treballadores de l'ensenyament que secundin la vaga general del 14 de Novembre. Sabem que és un acte de responsabilitat i de solidaritat amb nosaltres mateixos, amb els nostres, amb els nostres familiars, amb la ciutadania en general. Sabem que les conquestes són llargues i més quan ens les han pres. Per això, perquè volem un futur digne, secunda la convocatòria del 14N.

10 raons per anar  a la vaga del Diari El Público

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada