dimarts, 18 de setembre del 2018

29M VAGA GENERAL A L'ENSENYAMENT

Companyes i companys;

AMB LA VAGA HEM D’ACONSEGUIR CANVIAR LA REFORMA LABORAL I ATURAR LES RETALLADES EN DRETS SOCIALS I LABORALS.

Els governs català i espanyol han trobat en la crisi econòmica l’excusa perfecta per retallar drets , desmuntar l’estat del benestar i afeblir els serveis públics avançant cap a la seva privatització. La disminució de la inversió en educació posa en perill l’equitat i la igualtat d’oportunitats. Des del 2010 a Espanya la partida per educació ha disminuït un 3,22 % que representa una pèrdua d’inversió de 2.479 milions d’euros. A Catalunya la partida d’educació ha caigut un 13% des de 2010.

L'educació està en el centre de la construcció d'una societat més justa i equitativa per tant els governs tenen l'obligació de posar-hi els mitjans necessaris en cada moment perquè la qualitat i la compensació de desigualtats d'origen siguin resoltes. Si no s’inverteix en termes d’equitat hipotequem el futur del nostre país en benefici només dels poders econòmics.

Les retallades pressupostàries no les podem acceptar per a cap àmbit de l'estat del benestar, més quan partim d'una posició molt per sota de la inversió que hi dediquen els països del nostre entorn. El que cal és fer polítiques de millora dels ingressos via progressivitat fiscal i lluita contra el frau. Amb més ingressos es podrà abordar la necessitat social i mantenir l'estat del benestar, pel conjunt de la societat i en especial de les classes treballadores.

Els treballadors de l’ensenyament estem afectats per la retallada de drets socials ja que ha començat el desmantellament dels serveis públics (sanitat, dependència, seguretat, educació des d’infantil a la universitat...) que veiem com poden perdre la seva funció social i la seva qualitat. Assistim a la paralització de la xarxa pública de centres , al tancament d’escoles públiques al costat de la obertura de centres nous privats. Mentre que les despeses de funcionament escanyen els instituts públics, fundacions privades reben més diners que mai.

I a més, assistim a la reducció de beques a l’estudi, al menjador i al material escolar i a l’augment de les taxes universitàries.

TOTS i TOTES estem cridats a la Vaga General i l’hem de fer extensiva a tota la comunitat educativa, famílies i alumnat. Aquesta és una vaga general social.

LES RETALLADES ens afecten com a treballadors i treballadores i se’ns apliquen per la via directa dels pressupostos generals i autonòmics. La reforma laboral en l’àmbit DELS EMPLEATS PÚBLICS  s’està aplicant per decret i per llei de pressupostos.

·         Les administracions podran acomiadar al personal laboral fix per causes econòmiques, organitzatives, tècniques o productives.

·         Pèrdua de poder adquisitiu: retallada salarial + augment d’impostos

·         Modificació a la baixa de condicions de treball.

·         Augment de la precarietat al paralitzar les ofertes d’ocupació i les oposicions.

·         ERO a l’ensenyament al congelar plantilles tot i que augmenta l’alumnat

·         Restriccions en les despeses de funcionament afectant el benestar de l’alumnat i el professorat

·         Retallada pressupostària en la Universitat Pública que provocarà acomiadaments de PAS i professorat.

·         Afectació en la retallada de drets laborals i salarials del professorat i altre personal dels centres educatius i assistencials sostinguts amb fons públics

·         Manca de finançament de les Llars infantils públiques posant en perill el model actual.

AMB LA VAGA GENERAL HEM D’ACONSEGUIR CANVIAR LA REFORMA LABORAL.

Nosaltres som més i hem de contestar a aquesta agressió sense precedents. La reforma laboral és una decisió política, no una necessitat del mercat laboral ni de la reactivació econòmica. És una reforma ineficaç per sortir de la crisi, injusta amb els treballadors i treballadores i inútil per a crear llocs de treball. Per tant hem de pensar que la motivació és política i pretén precaritzar encara més les condicions de treball i permetre a empreses i administració que puguin fer el que vulguin, afeblir la negociació col.lectiva, (pactes, acords i convenis col.lectius) eliminar garanties i desmantellar el sistema de protecció al treball.

UNA REFORMA LABORAL QUE COMPORTARÀ A L’EMPRESA PRIVADA I A L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA

·         Modificació substancial de les condicions de treball i dels salaris per raons de productivitat, competitivitat, organització tècnica o del treball.

·         Abaratiment de l’acomiadament

·         Acomiadament per absentisme ( 20% de la jornada en dos mesos consecutius o el 25% en quatre mesos discontinus.)

·         Augment de la conflictivitat i la precarietat en la contractació

·         Contractació més precària pels joves (ara fins a 30 anys) a  través dels contractes de formació i aprenentatge.

I més... ( pots consultar la documentació referent a la reforma laboral que en aquests moments està en tràmit parlamentari a www.ugteducacio.cat.



CAL MOBILITZAR-SE , PARTICIPAR EN LES CONCENTRACIONS I ACTES REIVINDICATIUS I EL 29M FER VAGA PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS I ELS DE LES FUTURES GENERACIONS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada