dimarts, 18 de setembre del 2018

L'OBEDIÈNCIA JA NO ÉS UNA VIRTUT.

L'OBEDIÈNCIA JA NO ÉS UNA VIRTUT.

Avui fa 50 anys que el setmanari del partit comunista Italià, Rinascita, era l'únic mitjà de comunicació escrita que publicava una carta oberta que havien escrit els alumnes de l'escola de Barbiana juntament amb el seu mestre Lorenzo Milani.

L'obediència ja no és una virtut és el títol d'un llibre editat per Rosa Sensat , edició a càrrec de Miquel Martí Solé que ens parla de la vida i l'obra del Pedagog italià Lorenzo Milani.

El llibre té dues parts; en la primera es publiquen dues cartes escrites per Milani amb l'ajuda dels seus alumnes arrel d'una carta publicada als diaris per part dels capellans castrenses el febrer de 1965; i en la segona l'editor ens endinsa en la vida i l'obra de Milani, així com en els principis bàsics de l'escola que va crear a Barbiana , un poble de les muntanyes de la Toscana.

Els capellans castrenses deien en una carta als diaris que L'OBJECCIÓ DE CONSCIÈNCIA" havia de ser considerada un insult a la Pàtria i era segons ells una expressió de vilesa , extranya al manament cristià.

El tema de l'objecció de consciència havia estat debatut a l'escola de Barbiana i per això seguint el mètode d'escriure textos col.laborativament, Lorenzo Milani i els seus alumnes van redactar una carta on exposaven els seus arguments en contra de l'opinió expressada pels capellans.

Les més de cent còpies que en van fer les van enviar a tots els capellans de la diòcesi de Florència i als principals diaris i revistes d'Itàlia en qualitat de carta oberta.

Només el setmanari del partit comunista Rinascita la va publicar íntegrament el 6 de març de 1965, avui fa 50 anys!!!

Estic de sort, avui reprenent la lectura d'aquest llibre m'he adonat de la coincidència de la data i aixó m'ha mogut a escriure una nova entrada al meu bloc que tenia oblidat des de l'agost de l'any passat!!!

No puc acabar sense recomenar-vos el llibre del que us parlo: L'OBEDIÈNCIA JA NO ÉS UNA VIRTUT. Miquel Martí Solé. Edició de Rosa Sensat Col.lecció Referents.

I llegiu també el llibre escrit pels alumnes de l'Escola da Barbiana CARTA A UNA MESTRA si és que no ho heu fet ja. No té desperdici.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada