dimarts, 18 de setembre del 2018

l'EDUCACIÓ SUPERIOR HA DE QUEDAR AL MARGE DELS AJUSTAMENTS PRESSUPOSTARIS.UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT

Avui , inici del curs universitari els treballadors i treballadores de la Universitat Pública, personal d'administració i serveis i personal docent hem manifestat el desacord amb la política que està seguint el Govern de la Generalitat i els rectors de les set universitats públiques catalanes:- La retallada s’afegeix a una situació de dèficit acumulat a les universitats pels repetits incompliments de compromisos pressupostaris. La retallada representa un ofegament econòmic preocupant, situant les universitats en una situació molt difícil.

La retallada de 144 milions el 2011 que s'ha imposat està derivant en una retallada directa al capítol I dels comptes universitaris, és a dir al de la contractació del personal docent i PAS. A UGT preveiem que això afectarà a la contractació del professorat associat i al personal interí d'administració i serveis.
la situació de la UAB es reproduirà en les altres universitats . Ara per ara tenim:
Criteris bàsics del pressupost de la UAB per a l’any 2012
Despeses del PAS

ESTRUCTURALS
Amortitzar les places vacants en diversos serveis de la Universitat

fins a 875.000 € (equival al cost de 35 places d’auxiliar administratiu D 16)

ORGANITZATIVES
No reposar les places que no tinguin la consideració d’essencials quan els seus ocupants es jubilin, total o parcialment

fins a 970.000 € (equival al cost de 38 places D 16)

No substituir les absències de personal per Incapacitat Temporal, ni els permisos de maternitat ni els altres derivats

fins a 1.400.000 € (equival a 56 places de D 16)

Reestructurar la política actual de reforços i substitucions amb l’objectiu de generar reduccions de despesa. Crear “pools” de reforç per cobrir necessitats derivades de càrregues de treball sobrevingudes

fins a 315.000 € (equival a 12 places de D 16)


Còmput total de places afectades: 141 places d’interins afectades

Cal fer un bon ús de la inversió en l'educació superior i aquest exercici s'ha de fer racionalitzant la oferta d'estudis que respongui a les verdaderes necessitats formatives que requereix el teixit productiu i el teixit social del nostre país. Cal fer el mapa de titulacions que equilibri l'oferta territorial i adequï l'oferta de màsters a la demanda del mercat de treball. Deixar d'invertir i provocar el deteriorament només beneficia les pretensions de privatització dels ensenyament superiors universitaris i s'entra en el camí de l'exclusió dels estudiants amb menys recursos a l'accés a un ensenyament de qualitat.

Davant d'aquesta situació UGT proposarà mobilitazació del sector conjunta amb les altres forces sindicals i estudiantils i buscarem la complicitat i la unitat d'acció amb la Plataforma en defensa de la Universitat Pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada