dimarts, 18 de setembre del 2018

INICI DE CURS 2013-2014

Ha començat el curs escolar un cop més amb dèficit de professorat i de recursos materials per l'ensenyament públic del nostre país.
La plantilla de professorat dels centres públics s'ha congelat. No creix, es mantenen els mateixos llocs de treball que el curs passat i que l'anterior. Però el nombre d'alumnes continua augmentant. Un any més s'haurà d'atendre l'alumnat amb menys professorat i això ja sabem que porta més dificultats per atendre adequadament les necessitats educatives de tots i totes en la seva diversitat.
Els substituts no han arribat el promer dia de curs que és l'1 de setembre als centres: "cal estalviar dies de salari pels ensenyants , ja que preparar el curs, assistir a les reunions de coordinació del centre és una tasca irrellevant pel bon funcionament d'un centre educatiu", tal deu ser el pensament dels nostres governants. Ni més ni menys.
A l'ensenyament obligatori no tenim llistes d'espera , tots estan escolaritzats de 3 a 16 anys , però cal fixar-se en quines condicions estan a dins els centres, i això és el que es vol ignorar. Mentre els fills dels que poden pagar una "bona educació" estigui garantida, sembla que no importa gaire que la resta s'hagi de conformar amb unes condicions deplorables!
Però no només és la plantilla, sinó que hi hem de sumar la davallada brutal de despeses de funcionament dels centres públics. Queden afectats els mitjans tècnics i materials que permeten l'aplicació de les noves metodologies d'ensenyament i moltes altres coses.
Al meu Institut tenim problemes per arreglar els canons de projecció quan s'espatllen. Sense projector , comprat per l'AMPA fa uns anys, algú em pot explicar com projectarem el llibre digital que de forma generalitzada s'ha implantat al centre?
I per últim, avui, algú s'ha plantejat com es pot avançar en un sistema educatiu que no inverteix en la formació continua dels seu professorat? A hores d'ara no hi ha Pla de formació ni en noves tecnologies ni en llengües estrangeres ni en res de res...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada