dimarts, 18 de setembre del 2018

"Las maestras de la República en els actes del Dia de la Dona Treballadora a St Quirze del Vallès

Vaig ser convidada per la regidora del PSC de St Quirze del Vallès , la Silvia Peralta , per presentar la pel·lícula "las Maestras de la República".
Després de veure-la es va fer un debat molt interessant sobre l'ensenyament dels valors de la solidaritat, de la justícia social, de la pau, del laïcisme i de la coeducació que s'està fent avui en dia en els centres educatius. Està clar que ara tothom va a l'escola, però la societat és una altra i l'educació en valors és més necessària que mai, perquè en definitiva és una manera d'anar contra corrent en un sistema social i econòmic que ens aboca al consumisme acrític.
D'aquí va sorgir la idea de portar el documental als centres de formació de docents i als d'ensenyament secundari com a eina de conscienciació de la necessitat de formar-nos en valors.

També vam parlar del mal que va fer el llarg període del franquisme pel desenvolupament cultural del país i de l'esforç que s'ha fet des de la democràcia per fer universal l'ensenyament públic. L'escola pública pateix tot i la democràcia d'una falta endèmica d'inversió. Vam concloure que cal estar amatens i continuar lluitant per defensar els nostres drets, el dret de tothom a una educació de qualitat , el dret al treball docent en condicions i amb una bona formació inicial i continua.

S'agraeix que un dels assistents a l'acte en fes un article a la revista digital local.
Article


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada