dimarts, 18 de setembre del 2018

ELS SINDICAT EMPLACEN LA GENERALITAT A CONVOCAR DIMECRES LA MESA GENERAL DE FUNCIÓ PÚBLICA I INICIAR UNA NEGOCIACIÓ DEL PLA D’OCUPACIÓ

El divendres va tenir lloc la reunió de la Mesa General de la Funció Pública per presentar-nos el Pla d'ocupació.
El govern té la intenció d'aprovar dimarts 20 un acord de govern per tirar endavant un Pla d''ocupació en l'àmbit de l'administració de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de l'aplicació de la disposició transitòria cinquena de la Llei de mesures que va aprovar el Parlament el dia 15 de març.
• El pla es temporal, des de l'1 d'abril 2012 al 31 de març 2014

• El pla d'ocupació té dues fases:

-La primera és la reducció de jornada i salari en un 15 per cent als interins. S'aplicarà a patir de l'1 d'abril.

-Hi ha col•lectius exclosos, entre ells el personal docent no universitari i el personal laboral del departament d'ensenyament.

-La segona fase consisteix en que tots els departaments hauran de fer una diagnosi de plantilles per redimensionar-les. Es a dir, primer redueixen jornades i després reduiran llocs de treball.

• També introdueixen la possibilitat de modificació de condicions de treball a tot el personal d'administració i serveis i al personal laboral.

• Per tant la proposta va molt mes enllà del que diu la llei de mesures.

• No hi ha negociació sinó menyspreu absolut a la representació dels treballadors ja que imposen sense ni tant sols donar dades.

• UGT ens hem posicionat en el total rebuig de les mesures i l'hem titllat el pla com el Pla de l'explotació del personal propi de la Generalitat com a instrument per resoldre el dèficit públic.

• UGT adverteix que la manca de planificació pot portar conseqüències greus en els serveis públics essencials i necessaris en una societat com la nostra.

• En roda de premsa al sortir de la reunió hem denunciat la situació i hem fet la crida a la vaga general de tots els empleats públics.

Avui 19 de març , els tres sindicats presents a la Mesa adrecem una carta a la secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, on la instem a iniciar un autèntic procés negociador abans d’aplicar cap de les mesures que recull el Pla d’ocupació per a la racionalització de l'organització i l'optimització del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya 2012-2014, presentat divendres passat.


Els sindicats denunciem la manca de qualsevol anàlisi de la situació en la decisió de rebaixar el 15% de jornada i salari al personal funcionari. També posem de relleu la manca de respecte als negociadors, en la convocatòria de la Mesa General de Negociació dels empleats  públics de la Generalitat de Catalunya, per l’absència de la necessària documentació que pugui servir per valorar els objectius i l’abast d’aquest Pla d’ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada