dimarts, 18 de setembre del 2018

2012-Menys inversió en educació. Pressupostos generals antisocials

UGT denuncia

Educació perd el 21,2%
enfront del 17% de la resta de ministeris


Els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2012 presentats pel Govern retallen en un 21,2% (623 milions d '€) les partides destinades a Educació, enfront del 17% de mitjana de la resta de ministeris. La quantitat total destinada a programes educatius suposa 2.220 milions d '€, xifra que ens retrotrau a molts anys enrere.
Els pressupostos contemplen unes mesures molt similars a les que conté el Reial Decret 20/2011, de 30 de desembre, que afecten de forma desastrosa a l'ocupació pública d'aquest país en congelació dels salaris i de l'oferta pública d'ocupació, en la retirada de les aportacions dels plans de pensions i en la generalització de la jornada de 37'5 hores setmanals en el sector públic estatal, que ara es pretén estendre a totes les administracions.

FETE-UGT rebutja rotundament aquestes mesures ja que suposa, per segon any consecutiu, una pèrdua del poder adquisitiu dels empleats públics docents; perquè la taxa de reposició d'efectius al 10% en Educació implicarà l'augment de la temporalitat i de la precarietat en el sector educatiu, trencant el compromís adquirit en la LOE de reduir el percentatge de professorat interí als centres docents amb l'objectiu de no sobrepassar el límit màxim del 8% establert de forma general per a la funció pública.
El sindicat denuncia que una vegada més es fa recaure el pes de l'ajust sobre un dels col · lectius de treballadors més castigats del nostre país i suposa un nou atac a serveis públics que UGT considera essencials, l'Educació i la Sanitat. A més les polítiques de restricció suposaran la pèrdua d'uns 23.000 docents per al proper curs.
La reducció del pressupost d'Educació afecta considerablement a les beques i a la formació del professorat. Les beques i ajudes a l'estudiant cauen en un 11%, 166,4 milions d'€ menys que l'any anterior. A més dels ajuts destinats al professorat per aprendre anglès a l'estranger pateixen una reducció del 70%, es passa de 6,5 milions de € el 2011 a 2 milions de € el 2012 i les beques per a idiomes d'estudiants cauen un 50%.
FETE-UGT considera que les retallades per a la formació del professorat desmenteixen les intencions del Ministeri d'Educació, que aposta per formar joves i docents en un segon idioma, així com en noves tecnologies de la informació i comunicació. Les exigències que té el nostre sistema educatiu en formació en idiomes, TIC, atenció a la diversitat, reforç escolar, ... requereixen partides suficients per dur-la a terme amb èxit.
D'altra banda, és significatiu la retallada de les partides d'educació per les CCAA, que cauen uns 530 milions d '€, el que suposa una gran incertesa per al desenvolupament de programes i projectes educatius per garantir la cohesió i la igualtat d'oportunitats i les condicions laborals i retributives del professorat.
Ara, però caldrà estar alerta del canvis estructurals que s'hauran de fer per poder fer funcionar el sistema amb menys professorat : augment de ràtios i augment d'hores lectives en l'horari laboral.


Hi ha qui diu que havíem d'esperar tenir aquests pressupostos per tenir més motius per fer vaga general , jo sóc de les que pensa que del Govern del PP no en podíem esperar gaire res millor, i els que hem fet vaga també hem expressat el nostre profund desacord amb la política antisocial del PP en EDUCACIÓ .Les expectatives s'han complert. L'escanyada pressupostària compromet la qualitat i l'equitat en l'acompliment del dret a l'educació igual per a tots i totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada