dimarts, 18 de setembre del 2018

Aprovat l'avantprojecte de Llei integral d'Igualtat de Tracte, que pretén eradicar qualsevol forma de discriminació

L'avantprojecte de Llei integral d'Igualtat de Tracte, que desenvolupa la directiva europea que pretén prevenir i eradicar qualsevol forma de discriminació, ja està en marxa. El Consell de Ministres va donar el seu vistiplau el passat 14 de gener, i ara inicia el seu recorregut parlamentari. L'avantprojecte delimita la discriminació en diferents àmbits: ocupació i treball, sanitat, educació, habitatge, serveis socials i accés a béns i serveis oferts al públic. En el seu article 16, el text presentat disposa que "en cap cas els centres educatius que excloguin de l'ingrés en els mateixos a grups o persones individuals per raó d'alguna de les causes establertes en aquesta llei podran acollir-se a qualsevol forma de finançament públic", sent una d'aquestes causes el sexe.


Des d'un punt de vista educatiu, aquest futur marc legal representa un pas més en el reconeixement de la diversitat en les nostres aules no com un dèficit, sinó com un valor que cal identificar i gestionar de forma equitativa , per aconseguir el ple desenvolupament de tot l’alumnat des del respecte de la seva singularitat. Singularitat que ve donada per múltiples factors i que de vegades són coincidents, com l'origen racial o ètnic, el sexe, l'orientació o llibertat sexual, les diferents capacitats o qualsevol altra condició.

El nostre sindicat advoca perquè els centres sostinguts amb fons públics, els centres concertats, no rebin finançament públic si separen l'alumnat en les seves aules per raó de sexe, ja que al nostre entendre es realitza una segregació en les seves aules.

FETE-UGT sempre ha defensat una educació integradora, una escola plural i intercultural, que promogui valors d'equitat, de solidaritat i d'igualtat d'oportunitats per a tots i totes.

La Llei de Tracte, una vegada que entri en vigor, contribuirà, sens dubte, a avançar en la construcció d'identitats fortes i segures que, a partir del reconeixement de la nostra singularitat, ens permetin tenir relacions de respecte i reconeixement dels altres. És possible que per a molts això només sigui un gest políticament correcte, però per a les persones que treballem en educació suposa un pas fonamental per a la igualtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada