dimarts, 18 de setembre del 2018

EL VALOR DE LA NEGOCIACIÓ COL.LECTIVA

El 30 de juliol cada any el celebro, perquè és el meu aniversari, però aquest any he tingut un motiu professional que m’ha permès celebrar-lo de forma especial:
Després d’un llarg procés de pressió, negociació i mobilització per part dels treballadors i treballadores, en aquest cas el Personal d’Administració i Servei Laboral de les Universitats ,el Tribunal Laboral de Catalunya ha fet públic el laude arbitral demanat per CCOO i UGT i les universitats, que estableix, de manera imperativa, que les universitats han de pagar el plus conveni a tot el PAS-L, tal com disposa el Conveni Col•lectiu. Hem aconseguit els 325 € que ens devien des del mes de gener!
En el seu moment UGT vam considerar que no pagar els 325 Euros era incompliment del Conveni i per això vam interposar el Conflicte Col.letiu. Ara bé, un cop vistes i valorades les possibilitats de solució per aquesta via , vam retirar el Conflicte amb la condició que s’iniciés un procés de mediació o d’arbitratge.
La negociació ha estat llarga i feixuga, però el que importa és que ho hem aconseguit. Teníem clars els arguments i sabíem que teníem la raó, a més vam apostar per una solució col.lectiva i no individual.
Finalment, el Tribunal ens ha donat la raó i les universitats hauran de fer front, definitivament, al pagament pendent en el termini més breu possible.
Des d’aquest espai vull agrair la comprensió i paciència dels delegats de personal del nostre sindicat, la confiança del PAS-L i molt especialment la dedicació i esforç dels companys i companyes que han portat el pes de la negociació, fins a la resolució del conflicte. Ara caldrà que ens reforcem per els nous escenaris que es plantegen amb la retallada de recursos econòmics en l’àmbit públic i per tant també en l’Universitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada