dimarts, 18 de setembre del 2018

Retallant drets, privatitzant, erosionen el present i ens roben el futur.

CARTA ALS AFILIATS I AFILIADES DE LA FETE-UGT
18 DE MARÇ 2013

Benvolgut company/a,


La pèrdua de drets i les retallades està afectant brutalment al conjunt de la ciutadania. Cada dia contemplem majors nombres de persones sense feina, famílies més empobrides, joves que no troben la primera feina ..., xocant amb les polítiques d'ajust d'un govern que només respon a les exigències que li imposa Europa. Una Europa que no dóna una resposta social a la crisi econòmica i que acaba amb les conquestes socials i democràtiques que ens havíem dotat.

La UGT de Catalunya ha demanat als partits polítics i als governs que escoltin la veu del carrer, siguin sensibles a les dificultats que està vivint una part molt important de la ciutadania i que busquin sortides a la situació de crisi econòmica alternatives a les aplicades fins al moment, basades bàsicament en la retallada de drets socials i el desmantellament dels serveis públics.

En aquest sentit, la UGT de Catalunya, dins de la Plataforma Prou Retallades, ja va presentar a tots els partits polítics amb representació al Parlament un memoràndum de demandes per a la present legislatura i els va demanar que actuïn a favor d’una Catalunya social en base a, entre d’altres, la igualtat, la solidaritat i l’equitat social com a signes d’identitat col•lectiva; una aposta clara per l’educació i la sanitat públiques, les prestacions socials, una renda garantida de ciutadania i els serveis socials; els drets laborals i les polítiques d’ocupació; una fiscalitat justa, redistributiva i mediambientalment sostenible, i polítiques industrials i d’innovació.

Per altra banda, el nostre sindicat ha presentat davant el Síndic de Greuges una queixa per la retallada per segon any consecutiu d’una paga als empleats públics de Catalunya.

El sistema educatiu a tots els nivells està patint la retallada de recursos i l’agressió d’unes polítiques que provoquen un greu malestar entre els seus treballadors i treballadores que estem veient com es deterioren les condicions en que es presta el servei a la població, com empitjoren les nostres condicions laborals i disminueixen les nostres retribucions, com disminueixen els recursos per l'atenció a la diversitat, a la docència i a la investigació , com s'incrementen les ràtios en tots els nivells , com disminueixen les plantilles, com s’ha entrat en un procés de destrucció de llocs de treball a tots els nivells del sistema , des del 0-3 a la Universitat , com es rebaixen les beques i ajudes als estudiants...

El professorat i els treballadors del sector educatiu de tots els sectors ha de saber que la millor defensa dels seus drets és la protesta unànime contra tota política que minvi els seus salaris, les seves condicions laborals, les seves prestacions sanitàries, la seva protecció social, la seva ocupació...

Ara toca sortir al carrer un cop més amb tots els companys i companyes que treballem en els serveis públics per demanar una altra política social.

Per això et convoco a la Concentració en defensa dels serveis públics organitzada per la Plataforma Sindical Unitària que tindrà lloc el dia 20 de març a la plaça St Jaume de Barcelona., i et demano que facis extensiva la informació als companys i companyes del teu centre de treball.

20 MARÇ. 18h Plaça St Jaume.


CARTELL 20 MARÇ 18H PL ST JAUME BARCELONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada