dimarts, 18 de setembre del 2018

COEDUCACIÓ : PRIMERES JORNADES DE FETE-UGT CATALUNYA



Els dies 14, 15 i 16 d’octubre es van celebrar les primeres jornades internacionals de Coeducació a Barcelona, organitzades per la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT de Catalunya.
Els objectius de les Jornades eren construir un espai per compartir les reflexions i experiències amb el propòsit d’elaborar un document marc que incorpori les línies estratègiques per a la coeducació. Es tracta de treballar per visibilitzar i aglutinar les experiències ja existents , a més de plantejar noves dinàmiques de treball en xarxa sobre coeducació.
La participació va ser un èxit donat l’alt nombre de participants, mestres de centres educatius de primària i secundària. Els ponents van aportar un alt nivell tant teòric com pràctic i es va complir l’objectiu de posar sobre la taula els aspectes més teòrics i acadèmics, els que propugnaven un canvi de mentalitat per arribar a fer el canvi social que necessitem , així com les estratègies practiques per dur a terme l’acció educativa sota aquesta premissa de la igualtat
L’espai de treball per a la coeducació es pot seguir través de la web http://www.coeducacio.org .I el contingut de les Jornades es pot trobar http://www.coeducaacio.blogspot.com/
FETE-UGT treballa per una educació democràtica, progressista, plural, laica i de qualitat que permeti que cada persona tingui les mateixes oportunitats d’accés al coneixement i al propi desenvolupament com a futur ciutadà o ciutadana.
Creiem que hem de caminar cap una educació global, integradora del pensament i les emocions, enfocada a la construcció d’identitats critiques, obertes a la diversitat, participatives i compromeses amb la realitat on estan immerses.
Una eina per aconseguir-ho és introduir la coeducació i la igualtat com a eix transversal en tot el procés educatiu. Entenem que en els centres educatius s’ha d’eliminar qualsevol forma de discriminació sexista i cal fer esforços per entrar en dinàmiques que tinguin com objectiu la consecució de la igualtat real.
És en aquest marc conceptual que el sindicat emprèn la Campanya “Educant en Igualtat” juntament amb el Ministeri d’Igualtat, recentment desaparegut per passar a formar part del Ministeri de Sanitat del Govern Central.
La campanya consisteix en unes sessions de formació adreçades al professorat dels centres sol•licitants i una tallers d’intervenció adreçats a l’alumnat , que es realitzen dins de l’aula i en presencia dels tutors i tutores prèviament formats. Els conceptes que es treballen són sexe, amor, gènere, igualtat i desigualtat, diferencia sexual, discriminació, etz. L’acció formativa intenta aportar elements de reflexió i conscienciació al mateix temps que pautes didàctiques i metodològiques.
FETE-UGT està oberta a rebre sol•licituds de formació i participació per part dels centres de primària i secundària ,així com a estar atenta a les necessitats formatives i de creació de xarxes de treball pels professionals que volen portar als seus projectes educatius els valors de la igualtat i la no discriminació. US HI ESPEREM!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada