dimarts, 18 de setembre del 2018

En defensa dels serveis públics


Divendres vam enregistrar al Departament d'Economia i Coneixement el manifest " En defensa dels serveis públics i de les nostres condicions de treball " per part de la Plataforma Sindical Unitària que engloba gaire bé tots els sindicats presents en el sector.

Sota el lema " No callem! ... Ni ens callaran! : MANIFEST


 Per altra banda, FETE-UGT  ha assenyalat, arran de les opinions del president de la Patronal, Joan Rosell recollides en mitjans de comunicació, que la campanya de desprestigi que manté contra els empleats públics respon només a interessos econòmics i polítics i no a la realitat de les administracions del nostre país. UGT exigeix ​​al cap dels empresaris que retiri les acusacions abocades contra el col · lectiu d'empleats públics.
No és admissible que el representant de la patronal manifesti un menyspreu generalitzat a aquest col · lectiu, sense posar en valor el treball que realitza en els diferents organismes en què s'atén a la ciutadania. Aquestes afirmacions indiquen el desconeixement del treball que realitzen els docents, els sanitaris, i el conjunt dels empleats de les diferents administracions.
En aquests temps de crisi i d'enorme destrucció d'ocupació, cal trucar a la responsabilitat de tots per canviar el rumb i propiciar polítiques de creixement econòmic, sense oblidar que els serveis públics essencials són una garantia per a la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania .
El sindicat considera que una part del sector empresarial, que el senyor Rosell representa, mira amb cobdícia al sector públic, on veuen una excel · lent oportunitat de negoci, incapaços com són de mantenir i obrir nous mercats en el sector privat, en l'actual crisi econòmica .
Aquesta campanya no es dóna només en el nostre país. L'estratègia d'esperonar als ciutadans contra el sector públic amb difamacions, s'ha produït en països com Grècia o Portugal. Les elits empresarials i polítiques neoliberals carreguen contra el sector públic, acusant-lo de ineficaç, per més tard justificar retallades, subcontractes i concessions de serveis públics essencials a empreses privades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada