dimarts, 18 de setembre del 2018

Professorat de la pública: com ens afecten els retalls pressupostaris?

PRESSUPOSTOS PER EDUCACIÓ CLARAMENT RETALLATS.

EL GOVERN DELS MILLORS CONTINUA TREIENT RECURSOS DEL NOSTRE SISTEMA EDUCATIU

EN RELACIÓ AL 2010 ES DEIXARAN D’INVERTIR MES DE MIL MILIONS D’EUROS

FETE-UGT denunciem que en el transcurs dels dos darrers exercicis pressupostaris Catalunya deixa de destinar MES DE MIL MILIONS D’EUROS A L’EDUCACIÓ DEL PAÍS , A L’EDUCACIÓ NO UNIVERSITÀRIA I A L’EDUCACIÓ SUPERIOR.

El pressupost 2011 ja va suposar una pèrdua del 8,77 % i ara en el pressupost 2012 la pèrdua se xifra en un 7,4%. Per tant la pèrdua acumulada és d’un 16% en dos anys.

EDUCACIÓ NO UNIVERSITÀRIA.

El pressupost 2012 comporta una pèrdua del 5,9 % respecte del 2011 ( -283,3 milions euros) que afegida a la pèrdua suportada l’any 2011 respecte del 2010 del 7,96% suposen una xifra escandalosa de més de -700 milions d’euros

EDUCACIÓ UNIVERSITÀRIA

La xifra més escandalosa se situa en aquest àmbit: el pressupost del 2012 incrementa la pèrdua en 13,88 % ( -164,9 milions d’euros ) i s’acumula a la retallada del 2011 que ja va suposar una pèrdua del 11,97 % ( uns 161,5 milions d’euros). Amb una pèrdua acumulada de més de 320 milions d’euros en dos exercicis deixen a les universitats catalanes en situació força precària, al voltant del -26% si ho comparem amb el 2010.

Però companys i companyes, com molt ens temíem les retallades pressupostàries no solsament es traduiran en la retallada salarial i de drets laborals sinó que suposaran una greu pèrdua de LLOCS DE TREBALL.

Tal com venim denunciant està produint un ERO SENSE PRECEDENTS de personal docent interí .

LES MESURES QUE APAREIXEN EN L’AVANTPROJECTE DE LLEI DE PRESSUPOSTOS:

Nou increment de jornada lectiva pel professorat de l'ensenyament públic.

Flexibilitat i polivalència de les atribucions docents. Es pretén modificar els criteris amb que es calculen les plantilles, flexibilitzant l’atribució docent del professorat. Això implicarà haver de fer docència en especialitats diferents a la pròpia i a més reduir el nombre de professorat a les plantilles dels centres.

Noves exigències per al reconeixement dels estadis de promoció docent i retard en tres anys per reconèixer el primer estadi.
La dedicació lectiva no pot augmentar més , ja que el professorat no té perquè pagar encara més les conseqüències d’aquesta crisi i aquesta manca de voluntat política de fer una pressupostos justos i equilibrats que beneficien a la població en general i no només a uns quants.

El sistema d’estadis es pot actualitzar amb nous criteris però que això no suposi cap pèrdua de drets ni es desvirtuï el que significa la carrera professionals dels docents tal com està pactada actualment amb el sistema d'estadis.A més no es pot perjudicar més al professorat de recent incorporació, un total de 24.000 persones.



I LA RETALLADA A MÉS AMÉS COMPORTARÀ L’APLICACIÓ DE TOTES AQUELLES MESURES QUE S’HAN PROPOSAT PER ELS EMPLEATS PÚBLICS DE LA GENERALITAT I QUE TAMBÉ AFECTEN A PERSONAL DOCENT

1- REDUCCIÓ DEL COMPLEMENT ESPECÍFIC. S’aplicarà a les retribucions de juny i desembre. La reducció serà proporcional a la retribució de cadascú, per tant podem parlar de quantitats molt importants en els nostres salaris.

2- Es suspèn definitivament la millora econòmica que completava la prestació per baixa per incapacitat temporal. Això vol dir que en cas de malaltia comuna només cobrarem el 100 % els tres primers mesos i en cas de malaltia Professional o accident de treball només cobrarem el 100% els primers 18 mesos.

3- Se suspèn un el Fons d’acció Social . recordem que aquest any 2011 només s’ha dotat amb el 50% .

4- Per segon any consecutiu la Generalitat no farà cap aportació al Pla de Pensions . (Recordeu que això és també salari)

5- NO HI HAURÀ CONVOCATÒRIA D’OPOSICIONS. Per tant no podem comptar amb que es convoquin aquelles places de secundària que es van retallar de la última oferta.

6- Les reduccions de jornada per cura de fill deixaran d’estar retribuïdes al 100% el primer any tal com teníem actualment. Per tant la reducció per cura de fill es podrà gaudir del 0 als 6 anys amb un retribució del 80% per tres quarts de jornada i del 60 % per la meitat de la jornada. Des sis als dotze anys es podrà gaudir també de reducció però amb les retribucions proposicionals a la jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada