dimarts, 18 de setembre del 2018

Mobilització i protesta a l'educació.

Dos fets m'han arribat aquesta setmana que m'interessa comentar amb els que llegiu el meu blog.
El dijous va venir al sindicat un estudiant del Sindicat d'Estudiants a demanar-me que signés una resolució en suport a tres companys que el dia 30 de gener tenen un judici al Jutjat d'Instrucció número 5 de El Prat per aldarulls a la via pública el dia de la Vaga General. Van ser detinguts quan es retiraven d'un piquet informatiu del matí en una població del Baix Llobregat, sense que ell haguessin fet res de dolent.
Espero que s'acalareixin els fets i que se'ls absolgui.

També m'ha arribat que una professora de l'Assemblea de centres del Baix Maresme va ser l'encarregada de redactar un document on es recollien dades de 21 centres de la zona relatives a les baixes de professorat no cobertes amb substituts i elaborar un comunicat de premsa denunciant la situació. Sembla que el contingut del document va ser difòs en alguns mitjans de comunicació.
El fet que no em sembla tolerable és que arrel d'aquesta actuació la mestre fos interrogada per la inspecció educativa a instàncies del Cap de Serveis en presència de la direcció del centre.
En una societat democràtica s'ha de respectar la lliure expressió i la denuncia del que està passant s'ha de poder exercir amb llibertat.
Ara l'Assemblea de centres del Baix Maresme ha difós una carta per fer arribar als responsables dels serveis Territorials per tal d'expressar el seu suport a  la companya i deixar clar que els docents no estem disposats a que se'ns coaccioni quan tirem endavant una acció reivindicativa o de denúncia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada