dimarts, 18 de setembre del 2018

Tancament de grups : conseqüencia de l'augment de ràtio i nova càrrega lectiva dels docents.


L’Escola Catalana perd un centenar de grups de P3 per l'augment de la ràtio

La Generalitat retallarà uns 50 grups concertats a la privada

Catalunya ha perdut 91 grups de P3 i 42 de primer de Secundària per al pròxim curs com a resultat de l'augment de les ràtios a les escoles i del descens demogràfic, segons les dades de preinscripció escolar anunciats per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau .

En roda de premsa, la consellera ha explicat que si a P3 s'han tancat 106 grups i s'han obert 15, el resultat global serà del tancament de 91 grups, mentre a primer de Secundària, la consellera ha puntualitzat que s'han tancat 58 grups i s'han obert 16, el que ha deixat un balanç negatiu de 42 grups.

Així mateix, l'augment de les ràtios aprovat pel Ministeri d'Educació - més de 25 alumnes a P3 i més de 30 a Secundària - provocarà que el 35,7% dels grups de P3 de la pública i la concertada tingui 26 o més estudiants, un percentatge que a primer de Secundària s'eleva al 43,1% - amb 31 o més alumnes -.

A la ciutat de Barcelona, ​​l'augment de les ràtios és més pronunciat, ja que el 43,7% dels grups de P3 - públics i privats - tindran entre 26 i 28 alumnes, mentre que a primer de Secundària el 48, 9% dels grups tindrà entre 31 i 35 estudiants el proper curs..

Igualment, a causa del descens de la demanda i l'augment de les ràtios, les escoles concertades també veuran retallats 37 grups a P3, i una desena a primer d'ESO.

Encara que les sol · licituds per a l'educació concertada han baixat per al pròxim curs - unes 200 menys.

Totes aquestes reduccions de grups incidiran en la pèrdua de places de professorat mentre que la plantilla haurà d'assumir l'arribada de 15.000 nous alumnes amb l'augment de les hores de classe - la jornada lectiva -.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada