dimarts, 18 de setembre del 2018

LA CIMERA GOVERN-PARTITS-CONSELL ESCOLAR ,FRONT COMÚ CONTRA LA LOMCE



A FETE-UGT hem lamentat que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi exclòs part de la comunitat educativa a la reunió convocada avui per fer un front contra la reforma del ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Mas ha convocat els partits que defensen la immersió lingüística (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) i els membres de la permanent del Consell Escolar de Catalunya (CEC) al Palau de la Generalitat. Creiem Que no es pot deixar de banda una part tan important de la comunitat educativa, que tan bel•ligerant s'ha mostrat sempre en la defensa d'una escola que aposti per la cohesió social i la igualtat d'oportunitats i per un model d'ensenyament del català

Valorem positivament el pacte que s’ha arribat entre Govern, partits polítics i representació del Consell Escolar de Catalunya perquè fa arribar al ministre Wert el rebuig frontal a la Llei que vol imposar, pel que fa a les competències educatives en matèria curricular i avaluació, i en defensa del nostre model d'ensenyament i d'immersió lingüística.

Des de FETE-UGT, però, creiem que es podia haver fet una oposició més contundent, incloent altres aspectes com que la Llei Wert suposa un canvi de model educatiu, segregador, que provocarà greus diferències entre els centres, i que resta democràcia interna als centres educatius i fomenta la mercantilització de l'educació.

Per aquesta raó, volem insistir als partits polítics de l'oposició que formulin esmenes a la Llei sobre aquests altres aspectes i que continuïin denunciant les retallades pressupostàries que afecten l'educació pública, la de tots i de totes.

FETE-UGT ja ha demanat la retirada de la llei en el debat social i en les mobilitzacions fins arribar a la convocatòria de vaga a l'ensenyament el dia 9 de maig i seguirà promovent el rebuig de la comunitat educativa a la imposició d'una reforma inadmisible i innecessària


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada