dimarts, 18 de setembre del 2018

9Maig VAGA GENERAL D'ENSENYAMENT

Per FETE-UGT avui es un dia de lluita per defensar l’educació de qualitat per a tothom, per defensar que l'educació és un dret de les persones , que l'estat democràtic ha de garantir i del que no pot desentendre's. Ningú ha d'estar exclòs de l'educació de qualitat i aquesta no pot estar sotmesa a la mercantilització ni a la privatització.

Tots els centres finançats amb fons públics han de complir amb la funció social de l'educació i això només és possible amb una inversió en recursos humans i materials que ara ens neguen.

Des de sindicat volem donar les gràcies al professorat i personal educador per haver secundat una jornada de vaga que s'ha convocat a nivell de tot l'Estat i que avui aplega a tots els treballadors de l'ensenyament que som conscients que cal revelar-se contra la imposició per part dels governs d'una autèntica involució en les nostres condicions de treball i en el model educatiu actual.

També volem valorar molt positivament la participació de les ampes que convocades per les dues Federacions de pares i mares han seguit la convocatòria no portant els seus fills a l'escola, i també la del sector estudiantil amb qui compartim la lluita.

Avui hem sortit un altre cop al carrer per dir que ja estem tips que ens retallin drets laborals , que es deteriorin cada cop més les condicions en que treballem , que cada cop és més difícil donar un bon servei per la manca de recursos que es destinen al sistema educatiu.

Volem uns pressupostos que garantitzin el dret a l'educació per a tothom en termes de qualitat, sota el principi de l'equitat i de la igualtat d'oportunitats, volem un sistema públic ben dotat i que es restableixi l'índex d'inversió necessària.

Ho direm les vegades que faci falta , unes altres polítiques són possibles, una fiscalitat justa , en la que siguin les rentes del capital les que més aportin, la lluita contra el frau fiscal , el control de la corrupció política i econòmica...si no ho fan es perquè no volen i amb l'excusa del dèficit ens retallen l'estat del benestar , ens retallen drets i ens retallen l'educació. Quin país construirem sense una base sòlida? en què queda la lluita contra el fracàs escolar? En què queda la millora en la formació professional i la formació al llarg de la vida per la inserció laboral i social?

En què queda la formació dels nostres joves que són el futur de la nostra societat?

La jornada d'avui és per dir que no volem la LOMCE, una llei recentralitzadora, involucionista, segregadora , inoportuna , ideològica ,sense finançament i que pretén fer un canvi de model del sistema públic educatiu del país.

Avui el món educatiu ha manifestat el seu rebuig a les polítiques involucionistes dels governs conservadors de Wert i Rigau que per una banda imposen un canvi de model ideològic situant l'educació en el terreny de la mercantilització i per l'altre retallen recursos per fer inviable l'educació pública de qualitat.

Però també, la jornada d'avui és per rebutjar com a treballadors que s'estan deteriorant les nostres condicions de treball i que el poder adquisitiu ha tingut una davallada del 30 % en quatre anys.

I tampoc podem admetre que a costa de la política d'austericici l'Administració es dediqui a destruir llocs de treball en tots els nivells educatius, des del 0-3 a la universitat.

Manifest Unitari Sindicats Catalunya                                                    Manifest Plataforma Estatal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada