dimarts, 18 de setembre del 2018

En defensa del 0-3 . Primera etapa educativa.

Aquests dies estem assistint a un vertader atac per la via de l'escanyament financer a un model d'escola bressol i llars d'infants municipals que s'havia instaurat en els darrers anys i sobre tot a partir de la llei de creació de llars d'infants de qualitat.
El Departament d'Ensenyament es desentén de les llars públiques. Ho dic així perquè no em queda alternativa. No puc interpretar de cap més manera la retallada brutal que s'ha fet via pressupostos a la partida destinada a finançar una part del cost de les places 0-3 públiques gestionades pels municipis.
La quantitat de 1800 euros per plaça i curs ha passat a 1600 euros a l'any 2011 i ara es pretén rebaixar-la encara més. Vull fer costar que si bé la partida destinada a llar públiques es rebaixa un  17,6% , la partida destinada a llars d'infants privades no es rebaixa ni un euro.
Quines són les intencions del Departament? provocar un canvi de model? privatitzar el servei? encarir el cost assumit per les famílies? Fer que el projecte de llar d'infants municipals sigui inviable econòmicament en un moment en què els serveis públics són més necessaris que mai?
Quines seran les conseqüències d'aquesta retallada de finançament públic? en primer lloc els ajuntaments es veuran abocats a haver de pujar les quotes a les famílies pel servei. En segon lloc provocarà que es facin ajustament a nivell de personal i per tant es disminuirà la qualitat de l'atenció educativa als infants.

La FETE-UGT estem treballant per tal que el govern CIU es replantegi aquesta política i realment aposti pels centres públics tant els que gestions directament ( 42 llars d'infants depenents del Departament) com de les gestionades per les entitats locals.

Ens adherim a la PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ESCOLA BRESSOL I ELS SERVEIS COMPLEMENTARIS DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA i participarem de totes les accions que es convoquin per aquesta causa. Donem suport al col.lectiu de mestres de les escoles bressol i serveis complementaris municipals de Barcelona. En aquest sentit ens adherim al MANIFEST conjunt.

En aquest sentit hem tingut una reunió amb els responsables d'educació de l'Ajuntament de Barcelona del Partit dels Socialistes per demanar-los que des de l'oposició a l'Ajuntament treballin per tal que no es faci cap pas cap a la privatització o externalització de les llars d'infants i que no es redueixi el personal ni les condicions de treball dels educadors i educadores i del personal de suport.

Catalunya té una llei, i és la que ha de marcar el camí de desenvolupament educatiu d'aquesta etapa.La implantació de llars públiques són l'eina per una millor cohesió social i per oferir a tothom les mateixes oportunitats des de la primera infància. Els preus públics s'han de mantenir per assegurar l'accés de tothom a aquesta etapa educativa. Per això ens fem ressó del manifest promogut per l'Associació Rosa Sensat Ajuntament i sindicats i a la que demanem l'adhesió de la societat civil catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada