dimarts, 18 de setembre del 2018

Igualtat i no violència; assignatura imprescindible



Avui, dia internacional contra la violència masclista , és necessari manifestar la nostra denúncia i repulsa contra tot tipus de violència envers les dones .
Els ensenyants som conscients de la importància que l’educació té en la formació d’actituds i conductes de respecte i reconeixement de l’altre sota la premissa de la igualtat. L’educació és l’eina bàsica per prevenir des de la infància la violència de gènere.
Cal seguir treballant per conscienciar al conjunt de la comunitat educativa per tal que s’adoptin mesures concretes i avaluables que ensenyin als infants i joves a relacionar-se en igualtat
Per FETE-UGT les mesures educatives destinades a prevenir la violència de gènere són diverses i han de formar part dels projectes educatius dels centres de forma integrada i transversal en totes les activitats educatives.
*Introduir en el currículum continguts sobre els drets humans que ajudin a identificar les situacions de discriminació i vulneració dels drets de les persones.
*Incorporar la perspectiva de gènere en els plans de convivència de centre i en la resolució pacífica dels conflictes.
*Desenvolupar campanyes de conscienciació i sensibilització entre tots els agents que intervenen en el procés educatiu a l’entorn del centre escolar.
*Formació afectivo-sexual adequada a cada edat com a forma d’adquisició de comportaments saludables i no discriminatoris , de respecte i reconeixement de l’altre en un pla d’igualtat.
*Introducció de metodologies basades en el treball cooperatiu.
*Desenvolupar protocols d’actuació per a situacions de violència en la família dels alumnes.
Avui a Lleida la FETE-UGT hem fet una roda de premsa per donar a conèixer a les comarques de ponent el projecte “Educant en Igualtat” que té per objectiu promoure la coeducació en els centres educatius i a potenciar totes aquestes mesures d’educació per a la igualtat.
Hem presentat els materials i hem fet una crida als centres educatius a participar en la campanya que consisteix en una tallers d’assessorament adreçats al professorat i una tallers d’aprenentatge per els alumnes, portats per educadors especialistes en el tema.
Avui també a Lleida hem assistit a l`acte institucional on les autoritats locals han destacat que cal seguir treballant des de tots els àmbits per l’eradicació de la violència masclista en la nostra societat: s’ha destacat que tot i que hem avançat en la legislació tant a nivell estatal com autonòmic , ara el que cal aconseguir és un canvi en el model de relacions personals que exerceixi la tolerància zero a qualsevol tipus de comportament discriminatori o que vulneri els drets a la dignitat i a la llibertat de les dones. Conscienciació i educació han estat les dues paraules recurrents i repetides per tothom! Els educadors hi tenim molt a dir i molt a fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada